Klassiek & Architectuur.

Op 22 oktober 2023 (Brussel - Gare Maritiem) en 3 februari 2024 (Gent - Leopoldkazerne) organiseren NAV en Orfeo Producties muzikale inspiratiedagen.
Op 24 februari 2024 (Antwerpen - Provinciehuis) en 21 april 2024 (Middelkerke - Casino Middelkerke).

Klassiek & Architectuur

Muzikale inspiratiedagen in bijzonder erfgoed.

Gare Maritime, Picardstraat 11, 1000 Brussel - zondag 22 oktober 2023 om 16u
De Leopoldskazerne, Gouvernementstraat 1, 9000 Gent - zaterdag 3 februari 2024 om 16u

Wat mag je verwachten?

Klassieke concerten in historische gebouwen.

Op zondag 22 oktober 2023 gaat een eerste inspiratiedag door in de Gare Maritime te Brussel. Het voormalige treinstation werd door Neutelings Riedijk Architecten (Rotterdam) i.s.m. Bureau Bouwtechniek omgevormd tot een site waar zowel werken, winkelen en ontspanning centraal staan. Het oude station dateert uit begin de 20e eeuw en kreeg een nieuw leven ingeblazen op een volledig energieneutrale en fossielvrije manier. Het ensemble Mendelssohn verzorgt het muzikale aspect. Ze hebben een repertoire voor kwintetten en sextetten met gerenommeerde of nieuwe generatie componisten. In samenwerking met de componisten Stéphane Orlando, Adrien Tsilogiannis en Talia Amar voor pianokwintet.

De tweede inspiratiedag gaat door in het Provinciegebouw Antwerpen, Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen/Xaveer De Geyter Architects Brussel. Hermes Ensemble speelt ‘Inner Life’ de laatste compositie van de Antwerpse componist Wim Henderickx. Xaveer de Geyter zal zelf de toelichting verzorgen.

Orfeo Producties v.z.w. richt in samenwerking met Netwerk Architecten Vlaanderen deze inspiratiedagen in.

Copyright tekst: Orfeo Producties

Deel deze link