De taal van een milieubeweging voor mensen, verenigingen, overheden en ondernemingen

Om de stap naar een duurzame samenleving te versnellen, moeten we onze krachten bundelen.Een netwerkevent dat inspeelt op de sterk veranderde en veranderende wereld en dat de grote omwentelingen op gebied van mobiliteit, energie, etc aankaart die op ons afkomen. Gebracht in de taal van een milieubeweging voor mensen, verenigingen, overheden en ondernemingen.

Alles over Connect2Change

PRACTISCH | Connect2Change - 25 mei 2023
Donderdag 25 mei 2023 
van 9u30 tot 16u00, met aansluitend receptie.

Bel.Brussels,  Havenlaan 86C, 1000 Brussel (vlot bereikbaar via openbaar vervoer)


Na 3 jaar kan het weer: op 25 mei brengt Bond Beter Leefmilieu de Vlaamse milieubeweging en haar ruime netwerk samen in Brussel.

En wat is de wereld veranderd in die laatste 3 jaar. Een wereldwijde pandemie legde het gewone leven stil. Een oorlog in ons continent duwt de energieprijzen verder tot ongekende hoogtes. Na hevige regen, kwamen droogte en hitte. Het is duidelijk: grote en ingrijpende omwentelingen komen op ons af.

En die willen we zelf óók wel: grote veranderingen. We willen ons duurzaam verplaatsen, we willen dat de energie die we gebruiken 100% hernieuwbaar is, dat kringlopen sluiten, dat klimaatopwarming stopt en de biodiversiteit behouden. En dat alles op een sociaal rechtvaardige manier. Niemand mag achterblijven. 

Deze veranderingen vergen veel weerbaarheid. Veerkracht. Zowel van mensen als van systemen - de ecologische, economische en de politieke. 

Maar hoe doen we dat? En wat betekent dat voor ons als milieubeweging, voor jouw bedrijf, overheid of vereniging? En wat kunnen we leren van dé specialist in veerkracht: de natuur en onze planeet?

 

Deel deze link